• Win FREE bitcoin

    Win FREE bitcoin

    Win FREE bitcoin ! this faucet is trusted and pays out with out any trouble. When you register by clicking on the banner you will receive an extra 20% of my reference income.

USB Block Erupter @ Raspberry Pi part 4

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik heb weer een maffe constructie gebouwd. Uiteraard met allerlei zooi die ik nog had liggen zoals een stuk plank van de houten vloer, wat metalen strips, verlengdoos (zonder aarde), boutjes, moertjes, karton en ijzerdraadjes. De bitcoinminer, 4 stuks USB Block Erupter hingen een beetje half in de Linux-radio-server en er bungelde een cpu-koelertje bij. Dat kan anders. 2 stuks 12V ventilators besteld bij DX.com paar weken geleden en afgelopen zaterdag ontvangen. Van 1 was een stuk afgebroken maar dit heb ik gelijmd. Een fan blaast en de ander zuigt, soort windtunnel. 2 stukken karton voor een beetje geleiding/sturing van de windstroom, ik weet niet of het uberhaupt effect heeft maar het staat ook wel leuk. Met metalen profielstipjes, boutjes en moertjes een constructie gebouwd. USBhub met Velleman 5V 5,2A voeding. Raspberry Pi (A Model) er bij en klaar is de constructie. 12V voor de ventilatoren pik ik van de voeding van de Linux-radio-server stiekum. Alles draait en je voelt dat de koele lucht stroom mooi door/langs/tegen de USB Block Erupters blaast, eens kijken of de boel nu 24/7/365 blijft draaien, haha. Nog even stroomverbuik gemeten en deze is 14W ! hoppa !


Filmke
[vimeo 69916803]

Update 6-8-13: K*T Pi/usbvoeding, gisterenavond al 2x stroomloos, nu net valt ie weer uit. Ik ga vanavond de connector van de usbvoeding afknippen en  de draadjes + en – aan de Pi vastsolderen, gaat ie nooit meer uit. Tenzij je de adapter uit het stopcontact trek natuurlijk.

Update 29-7-13:  Minepeon en de Raspberry Pi draaien nu alweer 4 dagen stabiel. Ik heb de microusbconnector op de Pi ietsje aangeknepen zodat het stekkertje van de voeding nog steviger zit. Sindsdien is hij niet meer uitgevallen. Het ligt niet aan de kwaliteit van de Pi maar het stekkertje aan de voedingsadapter (komt van rs-online)  is niet echt toppie. In de grafiek zie je nog een paar dipjes maar dat komt omdat ik zelf wat liggen klooien en daardoor paar heb moeten rebooten en de (plaats van de) stroomvoorziening heb aangepast.

minepeon @ RapsberryPi

minepeon @ RapsberryPi

Update 23-7-13:  Minepeon draait stabiel op de Pi echter is hij toch een paar keer uitgevallen. De Pi is dan helemaal stroomloos maar als ik het stekkertje dat van de voeding af komt die in de micro-usb-stroomaansluiting zit even aanraak, springt hij weer aan. Blijkbaar is deze helemaal niet stevig, in die zin, hoeft hij maar minimaal te bewegen om de storing te veroorzaken. In de kelder zit misschien alleen spin en er is wat luchtstroom van de ventilatoren… vreemd.. eens kijken of ik die usbconnector wat kan aanknijpen zodat de stekker wat vaster zit.

Update 11-7-13: Nieuwe SDkaart is binnen, de Sandisk SDHC Ultra Class 10 8GB. Meteen even de laatste versie van MinePeon er op gezet: versie 0.2.1 << klik voor de download vanaf Sourceforge. De oude SDkaart was ook een 8GB van Sandisk maar deze was maar class 2 !! Langzame frikandel dus. Ik ben zeer benieuwd of de boel nu stabieler blijft, deze middag was ie er weer mee op gehouden… Als ie straks weer vast loopt dan weet ik het eigenlijk niet meer maar we gaan uit het goede dat ie nu blijft draaien 24/7.

minepeon 0.2.1 @ pi

minepeon 0.2.1 @ pi

Update 10-7-13: Helaas is de Pi nu alweer twee keer vast gelopen. De ene keer na 13u draaien en zelfs een keer 2 uur na een herstart (stroom uit/in). Ik dacht eerst dat het aan de USB Block Erupters lag dat ze te heet werden maar nu met de goede koeling kan het dat niet zijn. Na wat zoeken lees ik dat de kwaliteit en snelheid van de SD-kaart waar het OS op draait op de Pi invloed kan hebben. Trage of onbetrouwbare SD-kaarten kunnen het OS helemaal laten hangen. Aangezien ik een oud SD-kaartje heb nu en die maar Class 4 of zo is heb ik een nieuwe SD-kaart besteld: een Sandisk 8GB SDHC Ultra class 10. Deze komt vandaag binnen als het goed is, dan knal ik vanavond effe Minepeon er op en dan eens kijken of hij stabieler wordt. Want elke minuut dat ie niet draait levert me minder bitcoins op!

Enne, 1 ventilator was kapot aangekomen… mailtje naar dx.com, zelfde dag antwoord en vandaag wordt er kosteloos een nieuwe opgestuurd. Goede service van DealExtreme.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.