• Win FREE bitcoin

    Win FREE bitcoin

    Win FREE bitcoin ! this faucet is trusted and pays out with out any trouble. When you register by clicking on the banner you will receive an extra 20% of my reference income.

USB Block Erupter @ Raspberry Pi

cgminer with 3 usb block erupters @ 1,2GHash/s

cgminer with 3 usb block erupters @ 1,0GHash/s

Update 13 juni: met een voedingsadapter 5V/2,5A van een Philips digitaal fotolijstje op een 7 poorts USB Hub heb ik nu 3 usb block erupters draaien via de Raspberry Pi. Hij mined nu tegen de 1.000GHash/s. Totaal verbruik is nu 15W : hij gaat lekker! De 4e usb erupter heb ik nog even op een Windows-doos draaien tegen 330MHash/s omdat de usbhub die op de Pi is aangesloten een 4e erupter niet aankan qua stroom (denk ik). Ik wil het even een dagje zo laten draaien en kijken of het stabiel blijft. Binnenkort komt een nieuwe usbhub (Dlink DUB-H7) binnen en kunnen ze alle 4 op de Pi draaien. De Pi draait inmiddels op Minepeon versie 2013-06-11. Ik heb ook nog wat el-cheapo ventilatoren besteld bij dealextreme voor wat extra koeling maar die komen pas over paar weken binnen.

3 usb block erupters @ raspberry Pi 1GHash/s 15W

3 usb block erupters @ raspberry Pi 1GHash/s 15W

3 usb block erupters @ raspberry Pi 1GHash/s 15W

3 usb block erupters @ raspberry Pi 1GHash/s 15W

De USB Block Erupter draait nu op de Raspberry Pi. De Pi draait nu op Minepeon (nog bedankt voor de tip Incama). Op basis van Arch Linux hebben ze een mooi systeem gemaakt en mega simpel te installeren. Gewoon image downloaden, op SD kaart zetten en je Pi er mee opstarten. CGminer is al ingebakken en hij ziet de USB Block Erupter automatisch. Let op wel dat je de USB Erupter op een USB Hub aansluit met voeding, de USBpoortten van de Pi hebben niet genoeg stroom (A) om de USB Block Erupter te voeden. De Pi is makkelijk te benaderen door simpel het ip-adres in je browser in te geven en je komt op een mooie (web)interface.

Het mooie is dat dit alles bijna geen stroom verbruikt, 7 Watt ! De setup bestaat uit de Raspberry Pi + voeding / usbhubje met voeding / USB Block Erupter. Hij staat nu relaxed Bitcoins te minen tegen ± 330MH/s.

USB Block Erupter @ Raspberry Pi

USB Block Erupter @ Raspberry Pi

USB Block Erupter + Raspberry Pi @ 7W

USB Block Erupter + Raspberry Pi @ 7W

USB Block Erupter + Raspberry Pi @ 7W

USB Block Erupter + Raspberry Pi @ 7W

Minepeon dashboard

Minepeon dashboard

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.